De câteva ori pe an, Apple lansează actualizări importante de software pentru toate dispozitivele sale. Anul 2016, cu siguranţă nu va fi o excepţie de la regulă. În curând, ar trebui să ne putem instala iOS 9.3, tvOS 9.2, WatchOS 2.2 pe iDevice-uri, noul Apple TV şi Apple Watch. Toate acestea sunt deja disponibile în beta. Ca urmare, dacă vă simţiţi mai aventuroşi sau aveţi aparate suplimentare pentru a vă juca cu astfel de versiuni şi sunteţi înregistraţi ca dezvoltatori în baza de date Apple, le puteţi deja experimenta.

În centrul atenţiei este iOS 9.3. Acesta din urmă ar fi trebuit să includă doar câteva remedieri de bug-uri şi vulnerabilităţi, dar face mult mai mult decât atât. Acestea sunt doar câteva dintre funcţiile ce ar urma să vă încânte. Printr-un nou mod intitulat Night Shift, ecranul telefonului vostru ştie că este seară şi ajustează temperatura de culoare pentru a facilita somnolenţa. După publicarea unui studiu care a confirmat cât de mult ne afectează lumina albastră a ecranului gadgeturilor înainte de culcare, aceasta este binevenită.

În aplicaţia Health de pe mobil, veţi putea vedea urmări mai uşor cât de aproape sunteţi de atingerea scopurilor pe care vi le-aţi definit pe Apple Watch. Apple Music se va integra mai bine cu sistemele CarPlay. O nouă aplicaţie Classroom pentru lecţii ghidate va fi de asemenea preinstalată. Pentru prima oară, o aplicaţie nativă precum Notes va avea un nivel suplimentar de securitate sub forma TouchID. Cu alte cuvinte, nimeni nu vă va mai putea citi notiţele, chiar dacă i-aţi dat terminalul deblocat. iPad-urile vor suporta crearea de utilizatori cu drepturi şi documente separate, doar în mediile profesionale şi în învăţământ.

Pe Apple TV, update-ul va aduce aplicaţia Podcasts împreună cu directoare pentru aplicaţii, o nouă interfaţă pentru multitasking şi suport tastaturi Bluetooth. Aplicaţia Apple Watch pentru iPhone va suporta împerecherea simultană cu mai multe ceasuri inteligente.