După iPhone 6 şi 6S, Apple trebuie să vină în această toamnă pe piaţă cu iPhone 7. Cum se întâmplă de altfel deja de câţiva ani, zvonuri legate de noul smartphone încep să circule online cu mult înainte de lansarea efectivă a telefonului. Foarte trist pentru compania americană este că cele mai multe dintre zvonuri se dovedesc a fi adevărate. Acest trend a fost confirmat încă de acum câţiva ani, când ştiam deja cu toţii că Apple va anunţa două iPhone-uri de dimensiuni diferite la lansarea iPhone 6.

În cazul iPhone 7, sunt şanse foarte mari ca Apple să renunţe la ieşirea stereo clasică şi să vă pună la dispoziţie două opţiuni pentru conectarea unor căşti, fie Bluetooth, fie Lightning. Primele căşti cu conector Lightning sunt deja pe piaţă, dar în cutia noului iPhone, Apple s-ar putea să includă o serie de Earpods cu noua mufă.

În acelaşi timp, cum s-a mai întâmplat în urmă cu câţiva ani, Apple s-ar putea să anunţe odată cu iPhone 7 o pereche de căşti Bluetooth mai speciale. Acestea din urmă nu doar că vor funcţiona fără a fi conectate fizic la telefon, dar nu vor avea nici măcar un fir între ele. Vor fi atât de compacte, încât nu vor include nici măcar un port de încărcare. În schimb, vor fi livrate cu o carcasă specială pentru transport, cu acumulator inclus, prin intermediul căreia se vor putea încărca atât acasă, cât şi în deplasare.

Luând în calcul achiziţia Beats de anul trecut, este mai evident ca niciodată faptul că Apple are resursele necesare pentru a face ceva deosebit la capitolul căşti pentru iPhone. Din păcate, dacă cei 200.000 de oameni care au semnat o petiţie online nu se înşeală, decizia de a renunţa la portul stereo standard, nu va încânta prea mulţi utilizatori.