Cel puţin 33 de persoane au fost ucise în oraşul libian Benghazi, în urma unui dublu atentat

Cel puţin 33 de persoane au fost ucise în oraşul libian Benghazi, în urma unui dublu atentat
Sursa: www.mediafax.ro Foto: afp 24.01.2018 10:17
Cel puţin 33 de persoane au fost ucise şi alte aproximativ 50 au fost rănite într-un dublu atac cu bombă produs în oraşul libian Benghazi, relatează site-ul agenţiei Reuters.

Prima maşină-capcană a explodat în faţa unei moschei din cartierul Al Salmani, în timp ce credincioşii se îndreptau spre case după rugăciunea de seară.

După 10-15 minute, în condiţiile în care forţele de securitate şi echipele medicale se aflau la faţa locului, o explozie mult mai puternică s-a produs pe partea opusă a străzii. O ambulanţă a fost grav avariată, iar o parte dintre cei răniţi de prima deflagraţie au fost ucişi.

Oficialii libieni au precizat că printre victimele se află şi Ahmed al-Feitouri, din cadrul comandamentului general al forţelor de securitate, şi Mahdi al-Fellah, un înalt oficial din cadrul serviciilor de informaţii.

Reprezentanţii serviciului de ambulanţă au anunţat că numărul persoanelor decedate ar putea creşte în următoarele ore, întrucât mulţi dintre răniţi se află în stare critică.

Nicio organizaţie teroristă nu a revendicat acest dublu atac cu bombă. Al doilea cel mai important oraş din Libia nu a fost vizat de niciun atentat în ultimele luni, după mai bine de trei ani de confruntări între forţele de securitate loiale guvernului din estul Libiei şi o alianţă ce cuprinde islamişti şi o serie de alţi oponenţi.

Ştiri similare

ULTIMELE ŞTIRI