Mai multe aeroporturi din zonele afectate au fost nevoite să-şi întrerupă activitatea din motive de siguranţă.

În cursul zilei de joi, autorităţile germane au anunţat că Furtuna Friederike a atins pentru câteva ore nivelul de intensitate specific unui uragan.

Viteza medie a vântului s-a ridicat la aproximativ 130 de km/h la apogeu, fiind înregistrate însă şi rafale cu peste 200 de km/h în vestul Germaniei.

Furtuna a forţat serviciul meteorologic olandez să emită o atenţionare de cod roşu, astfel că toate transporturile feroviare şi aeriene au fost suspendate începând cu după-amiaza zilei de joi. Mai multe vehicule au fost răsturnate de vântul puternic, blocând unele şosele.

Traficul feroviar în Belgia a fost uşor afectat de intemperii, în special din cauza obiectelor căzute pe şine din cauza vântului puternic. Portul Gent a fost închis, potrivit agenţiei de ştiri Belga.

Şase persoane au decedat în Germania, inclusiv doi pompieri implicaţi în operaţiuni de salvare. Celelalte victime au murit în accidente rutiere provocate de vremea nefavorabilă sau în urma căderii unor copaci.

Două decese s-au înregistrat şi în Olanda şi unul în Belgia, toate trei fiind cauzate de căderea unor copaci sau crengi.

Un bărbat a căzut de pe o clădire în Italia, din cauza vântului puternic, decedând în urma acestui incident.

Autorităţile au îndemnat cetăţenii să nu iasă din case până la îmbunătăţirea condiţiilor meteo.

Din cauza intemperiilor, compania feroviară Deutsche Bahn a suspendat circulaţia trenurilor pe distanţe lungi.