UNICEF: Peste 500.000 de copii au nevoie de ajutor umanitar în Libia

UNICEF: Peste 500.000 de copii au nevoie de ajutor umanitar în Libia
Sursa: www.agerpres.ro Foto: ap 11.08.2017 10:31
Peste jumătate de milion de copii au nevoie de ajutor umanitar în Libia din cauza conflictului în desfăşurare şi a colapsului economic din ţară, a anunţat Fondul Naţiunilor Unite pentru Copii (UNICEF), relatează vineri Xinhua.

"La şase ani de la declanşarea crizei în Libia, peste 550.000 de copii au nevoie de ajutor din cauza instabilităţii politice, a conflictelor continue şi a colapsului economic", a declarat Geert Cappelaere, directorul UNICEF pentru Orientul Mijlociu şi Africa de Nord, într-un comunicat după prima sa vizită în Libia.

"Violenţele intense din unele părţi ale ţării au forţat familii să-şi părăsească casele. Mai mult de 80.000 de copii sunt strămutaţi şi copiii migranţi din Libia sunt extrem de vulnerabili la abuz şi exploatare, inclusiv în centrele de detenţie", a adăugat el.

Din 2011, UNICEF şi-a extins campania de ajutor pentru a răspunde nevoilor copiilor din Libia.

Geert Cappelaere a precizat că peste 1,3 milioane de copii au fost vaccinaţi împotriva poliomielitei anul trecut. UNICEF şi partenerii săi, inclusiv instituţiile naţionale, au reuşit să continue campania de imunizare chiar şi atunci când violenţele erau la cel mai ridicat nivel.

UNICEF a reiterat faptul că bunăstarea copiilor din Libia ar trebui să fie o prioritate pentru autorităţi, societatea civilă şi comunitatea internaţională.

"În interesul copiilor, UNICEF cere o soluţionare politică imediată a crizei şi stoparea violenţelor", a mai spus Cappelaere.

Ştiri similare

ULTIMELE ŞTIRI