S-a întâmplat duminică, în jurul orei locale 22:30 (23:30, ora RM), atacul armat fiind împotriva unor credincioşi musulmani care părăseau moscheea Arrahma din oraşul francez Avignon.

Atacul a fost întreprins de doi suspecţi care purtau glugi şi aveau asupra lor o armă de mână şi una automată. Aceştia sosiseră la faţa locului într-o maşină marca Renault Clio, înainte de a deschide focul asupra persoanelor musulmane.

Potrivit poliţiei, incidentul nu este tratat drept un atac terorist.

Patru persoane au fost rănite în afara moscheei, iar o altă familie, inclusiv o fetiţă de şapte ani, au suferit răni de pe urma unor bucăţi de şrapnel, în timp ce se aflau în apartamentul lor situat la aproximativ 50 de metri depărtare de locul atacului.

Două dintre cele opt persoane rănite au fost spitalizate, conform unor surse ce au adăugat faptul că musulmanii ce părăseau moscheea nu fuseseră ţinta vizată de atacatori.

Incidentul are loc după ce joi un bărbat a fost arestat într-o suburbie din Paris pentru că a încercat să lovească cu maşina mai multe persoane ce se aflau în faţa unei moschei.