Vicepremierul ucrainean Pavlo Rozenko a declarat că reţeaua de computere a guvernului a picat şi a postat pe Twitter o imagine cu un ecran de computer ce afişeaza un mesaj de eroare. „Aceasta imagine apare pe toate computerele guvernului”, spune acesta.

Banca centrală a informat ca „un virus necunoscut” este de vină pentru ultimele atacuri, dar nu a dat mai multe detalii despre băncile şi firmele afectate. 

Oschadbank, una dintre cele mai mari bănci deţinute de stat a informat că unele dintre serviciile sale au fost afectate de atac, dar a garantat că datele clientilor sunt în siguranţă. 

Distribuitorul de energie Ukrenergo a spus că sistemul său IT a fost lovit de un atac cibernetic, dar perturbările nu au avut niciun impact asupra furnizării de electricitate. 

Directorul aeroportului Boryspil din Kiev a anunţat că şi sistemul IT al aeroportului a fost afectat şi că este posibil să apară întârzieri ale zborurilor.

Aceste ultime probleme vin dupa o serie de incercari de hacking asupra paginilor de web al statului ucrainean ce au avut loc spre sfârşitul anului trecut şi după atacuri repetate asupra reţelei de electricitate a ţării.  

Ucraina a blamat Rusia pentru atacurile cibernetice anterioare, inclusiv unul asupra distribuţiei de electricitate de la sfârşitul anului 2015, ce a lasat o parte din vestul Ucrainei temporar fără electricitate.