Poliţia, care consideră incidentul o infracţiune motivată de ură, a anunţat imediat după atac că un băiat iranian kurd în vârstă de 17 a fost rănit grav la cap la miezul nopţii de vineri spre sâmbătă. El aştepta un autobuz, împreună cu doi prieteni, într-o staţie din apropierea unui pub, în Croydon.

”Înţelegem că suspecţii au întrebat victima de unde este, iar când au stabilit că este un azilant l-au luat la fugă şi l-au atacat brutal”, a declarat inspectorul detectiv Gary Castle.

Minorul ”prezintă răni grave la cap şi pe faţă în urma atacului, în care a fost lovit în mod repetat în cap de un grup mare de atacatori”.

Adolescentul era spitalizat în continuare, în stare gravă dar stabilă, însă viaţa nu i-ar fi în pericol, a precizat poliţia.

Poliţia a anunţat că a operat nouă arestări, iar opt persoane se află în arest preventiv, şi a publicat imagini cu alte trei persoane pe care vrea să li identifice.

”După ce am făcut arestări, ştim că un număr mare de persoane, aproximativ 20, a fost implicat în atacarea victimei”, a precizat Castle.

Într-un mesaj postat pe Twitter după atac, un parlamentar local, Gavin Barwell, i-a catalogat pe atacatori drept ”scursuri”, iar primarul Londrei Sadiq Khan a promis că vinovaţii vor fi aduşi în faţa justiţiei.