''Douăzeci şi nouă de persoane au fost arestate de poliţie pentru tulburarea ordinii publice'', a declarat serviciul de presă al poliţiei agenţiei ruse de presă Interfax. Un jurnalist al AFP a văzut de asemenea circa 30 de persoane interpelate.

Potrivit organizaţiei OVD-Info, specializată în supravegherea manifestaţiilor, erau cel puţin 32 de persoane care au fost interpelate duminică, dintre care cel puţin patru minori.

Opozantul rus ''numărul unu'', Alexei Navalnîi, care execută o pedeapsă de 15 zile de închisoare pentru că nu s-a supus ordinelor poliţiei în cursul manifestaţiei din 26 martie, a negat orice legătură cu noile proteste.

Unele mesaje de pe Facebook au făcut legătura între protestele de duminică şi un grup naţionalist puţin cunoscut.

Manifestaţia, coordonată pe reţelele sociale, a început la ora 10,30 GMT, participanţii său defilând pe strada Tverskaia, una dintre principalele artere ale Moscovei, în centrul oraşului.

La Novosibirsk (Siberia occidentală) circa 400 de persoane au participat la o manifestaţie similară, care a fost totuşi autorizată de către municipalitate, potrivit Interfax.