„Vom lansa cel mai dur şi necruţător contraatac împotriva SUA şi a forţelor care îi sunt vasale astfel ca agresorii să nu poată supravieţui”, se arată într-un comunicat al armatei nord-coreene citat de agenţia oficială de presă de la Phenian KCNA.

Marţi, regimul de la Phenian a acuzat SUA că au adus peninsula coreeană în pragul războiului prin desfăşurarea în zonă a unei flotile ce cuprinde inclusiv un portavion.

Această demonstraţie de forţă ordonată de preşedintele Donald Trump survine însă după ultimele teste cu rachete efectuate de armata nord-coreeană, iar Washingtonul a avertizat Phenianul că SUA ar putea recurge la atacuri preventive în cazul în care Coreea de Nord nu renunţă la dezvoltarea programului nuclear.

Potrivit experţilor, armata nord-coreeană ar putea efectua un al şaselea test nuclear, imaginile captate din satelit sugerând că pregătirile nord-coreenilor pentru detonarea unei bombe atomice s-au încheiat.

Testul nuclear s-ar putea desfăşura sâmbătă, zi care coincide cu sărbătoarea denumită „Ziua Soarelui”, aniversarea fondatorului ţării, Kim Ir-Sen, bunicul actualului lider, Kim Jong-Un.