Televiziunea Belsat a reflectat recentele proteste antiguvernamentale din Belarus prin numeroase transmisiuni şi reportaje. Postul TV este considerat opusul televiziunii controlate de stat din fosta ţară sovietică.

Jurnaliştii care lucrează în Belarus spun că, împreună cu oponenţii guvernului, sunt vizaţi de autorităţi.

”Vedem că atacul asupra presei este continuu. Ne gândeam că totul se va încheia după 25 martie. Credeam că represiunile se vor domoli. Dar, aşa cum putem vedea, autorităţile continuă abuzurile asupra jurnaliştilor. Nu toţi jurnaliştii care au fost arestaţi pe 25 şi 26 martie au fost eliberaţi din închisoare”, a declarat  Boris Goretskii, reprezentant al Asociaţiei Jurnaliştilor din Belarus.

Săptămâna trecută, mai multe sute de persoane au fost arestate, unele dintre ele lovite, de forţe de ordine pentru că participau la un miting neautorizat în capitala Minsk.

În ultimele două luni, Belarus a fost scena multor demonstraţii antiguvernamentale. Protestele au avut ca punct de pornire taxa de 230 de dolari pe care trebuie să o plătească toate persoanele neangajate de peste şase luni în Belarus.

Preşedintele Lukaşenko a insistat că nu va abroga controversata taxă, care ar insufla disciplină în rândul persoanelor neinteresate de muncă.