Angela Merkel a respins acuzaţiile Turciei făcute după anularea mitingurilor susţinătorilor lui Erdogan

Angela Merkel a respins acuzaţiile Turciei făcute după anularea mitingurilor susţinătorilor lui Erdogan
Sursa: jurnal.md/Mediafax Foto: accc.org.uk 04.03.2017 10:44
Angela Merkel, cancelarul german, a respins vineri acuzaţiile Turciei care au fost făcute după anularea a două evenimente ale susţinătorilor preşedintelui Recep Tayyp Erdogan şi a criticat încălcările faţă de libertatea presei din statul turc, informează Le Figaro.

”Situaţia legală din Germania este umătoarea: suntem un sistem federal. Municipiile au calificări, regiunile de asemenea sau statul federal. În ceea ce priveşte organizarea evenimentelor, autorizările sunt decise la nivel comunal”, a afirmat aceasta în cadrul unei vizite în Tunisia.

Ankara a acuzat Berlinul că încearcă să ajute la înfrângerea preşedintelui turc în cadrul referendumului despre extinderea puterilor sale executive, după anularea celor două întâlniri ce urmau a avea loc în Germania şi la care ar fi trebuit să participe miniştri turci.

Merkel a denunţat la rândul său încălcările libertăţii presei în ţara turcă, în mod special în cazul corespondentului în Turcia al cotidianului Die Welt, Deniz Yuel, ce a fost plasat în detenţie pentru ”propagandă teroristă”.

Ştiri similare

ULTIMELE ŞTIRI