Poliţia franceză a efectuat o percheziţie la reşedinţa din Paris a lui Francois Fillon, candidat la preşedinţia Franţei

Poliţia franceză a efectuat o percheziţie la reşedinţa din Paris a lui Francois Fillon, candidat la preşedinţia Franţei
Sursa: www.mediafax.ro Foto: tsa-algerie.com 03.03.2017 13:59
Reşedinţa din Paris a candidatului conservator la preşedinţia Franţei, Francois Fillon, a fost percheziţionată de poliţia franceză, în cadrul anchetei privind salariul pe care soţia lui Fillon l-ar fi încasat ilegal ca asistentă a politicianului conservator, relatează BBC News şi France 24.

Anunţată iniţial de presă, acţiunea poliţiei a fost ulterior confirmată de echipa de campanie a lui Fillon, care însă nu a oferit mai multe detalii privind descinderea.

În momentul desfăşurării percheziţiei, care a avut loc joi, candidatul se afla într-un turneu electoral în sudul Franţei.

Fillon a declarat că acuzaţiile privind angajarea ilegală a soţiei sale sunt "în totalitate fabricate pentru a opri candidatura mea la alegerile prezidenţiale" şi a dat asigurări că va nu se va retrage din cursa pentru preşedinţia Franţei.

Pe de altă parte, mai mulţi lideri ai partidului Republicanii au sugerat că ar fi oportună înlocuirea lui Fillon cu fostul premier Alain Juppe, care a pierdut alegerile primare din cadrul partidului în faţa lui Fillon.

Recent, Bruno Le Maire, fost ministru al Agriculturii, a declarat că va demisiona din echipa de campanie a lui Francois Fillon, după ce acesta a decis să rămână în cursa electorală deşi va fi supus unei proceduri de investigare formală.

Potrivit unor sondaje de opinie apărute joi, François Fillon, candidatul partidului Republicanii (centru-dreapta), este la nivelul de 19-20% în intenţiile de vot, pe locul al treilea, în urma lui Emmanuel Macron, un politician cu doctrină de centru, şi a extremistei Marine Le Pen, informează site-ul televiziunii France 24.

Ştiri similare

ULTIMELE ŞTIRI