John Sudworth, jurnalist al postului BBC, şi echipa sa încercau să intervieveze un locuitor al unui sat din China, ce susţine că tatăl său a fost ucis în timpul unei dispute funciare cu Guvernul.

În timp ce se reîntorceau la domiciliul persoanei intervievate, un grup de bărbaţi le-au blocat drumul jurnaliştilor, l-au atacat pe Sudworth şi le-au spart şi smuls camerele de filmat. Echipa postului britanic a fost apoi izgonită de 20 de indivizi. Agenţi de poliţie, alături de doi membri ai Guvernului local, au sosit mai târziu şi au ameninţat jurnaliştii cu ”acte de violenţă”, forţându-i pe aceştia să semneze o declaraţie prin care-şi cereau iertare ”pentru comportamentul ce a avut un impact negativ”.

Echipa BBC a fost forţată să şteargă interviul şi să se întoarcă în vehiculul din care coborâse.

China este una dintre cele mai restrictive state în privinţa libertăţii presei. Publicaţiile chineze riscă restricţii şi penalităţi pentru publicarea unor articole ce nu sunt agreate de Guvern. Clubul Corespondenţilor Străini din China a condamnat modul în care jurnaliştii britanici au fost hărţuiţi.