Ministrul german de Externe: Ucraina trebuie să se dezvolte economic pentru a putea face faţă Rusiei

Ministrul german de Externe: Ucraina trebuie să se dezvolte economic pentru a putea face faţă Rusiei
Sursa: www.agerpres.ro Foto: AP 03.03.2017 22:27
Ministrul german de externe, Sigmar Gabriel, a apreciat în timpul vizitei în Ucraina că modalitatea cea mai bună prin care această ţară ar putea face faţă în confruntarea cu Rusia este să se dezvolte economic, nu militar, şi să-şi consolideze democraţia, informează agenţia DPA.

'Cea mai puternică armă a unei democraţii nu este armata, ci mai degrabă să arate că oamenii trăiesc mai bine într-o democraţie decât în ţările fără' democraţie, a spus vineri Sigmar Gabriel în faţa parlamentului de la Kiev.

Copiii au nevoie de un viitor bun, pensionarii trebuie îngrijiţi şi infrastructura să fie dezvoltată, a continuat el, estimând că pentru orice agresor cel mai greu este să se confrunte cu o ţară dezvoltată economic.

El a vorbit şi despre situaţia din estul separatist prorus al Ucrainei. 'Ştim cine este agresorul, ştim cine a încălcat dreptul internaţional. Şi mai ştim că în acest conflict nu este implicată doar de Ucraina', a spus Sigmar Gabriel.

Şeful diplomaţiei germane a apreciat totodată că 'vom putea avea mai multă speranţă pentru procesul politic' al soluţionării acestui conflict numai atunci când se va ajunge la o încetare a focului care să fie respectată şi după ce va fi retras armamentul greu.

Ştiri similare

ULTIMELE ŞTIRI