Parlamentul Marii Britanii va evalua măsurile de securitate în urma atentatului din 22 martie de la Londra

Parlamentul Marii Britanii va evalua măsurile de securitate în urma atentatului din 22 martie de la Londra
Sursa: www.agerpres.ro Foto: epa 29.03.2017 17:11
Două evaluări ale măsurilor de securitate vor avea loc în legătură cu atentatul comis pe 22 martie la Londra, în care a fost ucis şi un ofiţer de poliţie în apropierea parlamentului britanic, a anunţat preşedintele Camerei Comunelor a parlamentului britanic, relatează Reuters.

Kalid Masood a intrat cu maşina în pietoni pe podul Westminster, omorând trei oameni şi rănind circa 50, după care a încercat să intre în incinta parlamentului britanic şi a înjunghiat fatal un ofiţer de poliţie. Atacatorul a fost împuşcat mortal.

'După cum este normal în astfel de situaţii, încercăm să ne asigurăm că se învaţă din orice lecţie', a declarat preşedintele Camerei Comunelor, John Bercow.

Prima va fi o evaluare independentă externă a modului în care perimetrul incintei parlamentare este securizat şi protejat şi ulterior va fi elaborat un raport preliminar până la sfârşitul lunii aprilie.

În cadrul celei de-a doua evaluări va fi analizată maniera de răspuns al parlamentului la atac, un raport în acest sens fiind aşteptat spre sfârşitul lunii iunie.

Ştiri similare

ULTIMELE ŞTIRI