Un trib brazilian va primi compensaţii în valoare de 1,3 milioane de dolari după prăbuşirea unui avion peste Amazon

Un trib brazilian va primi compensaţii în valoare de 1,3 milioane de dolari după prăbuşirea unui avion peste Amazon
Sursa: www.news.ro Foto: poză simbol 28.03.2017 12:53
Compania Gol a acceptat să plătească 1,3 milioane de dolari în daune materiale către indigenii Caiapo, după ce un avion al companiei s-a prăbuşit în urmă cu 11 ani peste rezervaţia tribului din pădurea Amazoniană, transmite BBC News.

Indigenii Caiapo au refuzat să se întoarcă în zona unde a căzut zborul comercial, spunând că pâmântul este plin de resturi şi blestemat de prezenţa celor morţi.

În 2006, un zbor comercial al companiei Gol s-a ciocnit în aer cu o aeronavă privată deasupra rezervaţiei Caiapo.

Cele două avioane zburau în direcţii opuse atunci când s-au ciocinit în provincia Mato Grosso.

De asemenea, aeronava privată a reuşit să zboare până la un aeroport din apropiere, unde a aterizat în siguranţă, dar avionul comercial Boeing 737-8EH s-a prăbuşit în mijlocul rezervaţiei. Toate persoanele aflate la bordul aeronavei braziliene şi-au pierdut viaţa în tragedia aviatică din Mato Grosso.

Indigienii Caiapo au trebuit să-şi reconstruiască locuinţele, precum şi un centru medical, într-o altă parte a rezervaţiei. Între timp, o anchetă guvernamentală a stabilit că au existat erori de pilotaj comise de cei doi piloţi americani ai aeronavei private, precum şi de controlorii de trafic aerian din Brazilia.

ULTIMELE ŞTIRI