Un afgan suspectat că a participat la un atac în care au murit militari americani a fost arestat în Germania

Un afgan suspectat că a participat la un atac în care au murit militari americani a fost arestat în Germania
Sursa: www.mediafax.ro Foto: afp 28.03.2017 18:39
Poliţia germană a arestat un presupus comandant taliban afgan suspectat că ar fi luat parte la un atac asupra unui convoi militar în urmă cu aproximativ un deceniu, în care au murit cel puţin 16 militari afgani şi americani, relatează Reuters online.

Parchetul federal a anunţat că cetăţeanul afgan, în vârstă de 30 de ani, a fost arestat în sudul landului Bavaria pe data de 23 martie şi se află în detenţie pe perioada anchetei.

Se presupune că suspectul s-a alăturat insurgenţei talibanilor în anul 2002 şi a pătruns într-o unitate de comandă prin intermediul tatălui său, a mai anunţat Parchetul. În 2004, a preluat conducerea unităţii şi a primit arme, inclusiv piese de artilerie, o rachetă şi mai multe pistoale.

El a fost implicat în mai multe atacuri asupra militarilor afgani şi străini, inclusiv unul în care un convoi format din 7 sau 8 vehicule militare a fost atacat cu cel puţin 2 bombe şi grenade propulsate de rachete, potrivit procurorilor.

"În acest atac, cel puţin 16 militari americani şi afgani au fost ucişi", a anunţat Parchetul într-un comunicat de presă. Un purtător de cuvânt a spus că atacul a avut loc în provincia Kunar de la graniţa cu Pakistanul, însă nu este clar în ce an a avut loc.

El este de asemenea suspectat că a încercat să ucidă militari într-un alt atac în care nu se ştie dacă bombele detonate au lovit ţintele, mai transmite instituţia.

Suspectul a părăsit unitatea în 2008, la scurt timpă după ce s-a căsătorit şi a fost ameninţat cu moartea. În 2009, a fugit din Pakistan şi a ajuns în Germania în iulie 2011 prin ruta balcanică folosită de imigranţi.

Ştiri similare

ULTIMELE ŞTIRI