Update

După ce a fost reţinut în timpul protestului anticorupţie de la Moscova, opozantul rus Aleksei Navalnîi a fost amendat cu 20.000 de ruble

După ce a fost reţinut în timpul protestului anticorupţie de la Moscova, opozantul rus Aleksei Navalnîi a fost amendat cu 20.000 de ruble
Sursa: jurnal.md Foto: reuters.com 27.03.2017 15:18
16:35
Update

Opozantul rus Aleksei Navalnîi a fost plasat în arest pentru 15 zile

Curtea de Justiţie a districtului Tverskoi din Moscova a decis luni plasarea pentru 15 zile în arest a opozantului Aleksei Navalnîi, declarându-l vinovat de nesupunere în timpul arestării sale de către poliţişti în urma mitingului anticorupţie care a avut loc duminică în capitala rusă, informează AFP, TVRain şi TASS.

Opozantul rus Aleksei Navalnîi, care a fost reţinut ieri la Moscova, a fost amendat cu 20 de mii de ruble pentru organizarea unei manifestaţii în centrul Moscovei.

„Tribunalul a hotărât să-l declare vinovat pe Navalnîi şi a stabilit ca pedeapsă o amendă de 20.000 de ruble”, a anunţat de instanţa, citat de Interfax.

„Protestul anticorupţie s-a desfăşurat pe artera principală Tverskaia a perturbat ordinea şi a obstrucţionat traficul”, a argumentat judecătorul.

Navalnîi, care a anunţat că va candida la alegerile prezidenţiale din Rusia ca rival al lui Vladimir Putin, a fost acuzat şi că a opus rezistenţă unui ofiţer de poliţie, faptă în legătură cu care este aşteptată o decizie a tribunalului mai târziu în cursul zilei.

Ştiri similare

ULTIMELE ŞTIRI