Staci Martin, din Florida, era în vizită la Londra şi l-a rugat pe ofiţerul care păzea Parlamentul să facă o fotografie cu ea.

„Era prima dată când mergeam la Londra, i-am văzut pălăria şi mi-am spus: Trebui să fac o poză cu el, cu pălăria lui”, a povestit ea pentru ABC News.

„M-am dus la el şi i-am spus Te superi dacă fac o poză?. A spus nicio problemă, era chiar amabil”, a adăugat ea.

La mai puţin de o oră după aceea, Martin se afla în taxi când a aflat că a avut loc un incident armat şi a văzut un elicopter şi vehicule de intervenţie în situaţii de urgenţă.

Femeia l-a recunoscut pe Palmer din fotografia publicată după ce autorităţile au confirmat că acesta a murit în atac.

Martin crede că fotografia făcută de ea este una dintre ultimele cu ofiţerul în viaţă, aşa că se simte „obligată” să o predea familiei. „Vreau doar să mă asigur că au acest lucru cu el”, a adăugat turista.

Familia, lui Palmer, care avea 48 de ani, a declarat într-un comunicat că bărbatul va rămâne în amintire ca un „tată şi soţ extraordinar”. Ei l-au descris drept “un fiu, frate şi unchi iubit. Un susţinător vechi al Charlton FC”.

Poliţia Metropolitană a anunţat că, în scop de respect, numărul ofiţerului, 4157U, nu va mai fi oferit vreodată unui alt poliţist.