Patru persoane au murit miercuri, la Londra, după ce un bărbat la bordul unui automobil Hyunday 4X4 a lovit pietonii pe Podul Westminster, înainte de a intra în plin în gardul Parlamentului. Alte 40 de persoane, inclusiv doi români, au fost răniţi.

Cursa atacatorului pe Podul Westminster a fost surprinsă de camerele de supraveghere instalate în zonă.

În înregistrare se poate vedea şi momentul în care o turistă româncă este aruncată în râul Tamisa.

Ministerul Afacerilor Externe a anunţat, joi, că unul dintre românii răniţi în atacul de miercuri de la Londra este internat în continuare, în stare gravă, iar celălalt cetăţean român, care a fost rănit uşor, a fost externat.

Ambasadorul României la Londra, Dan Mihalache, a declarat, miercuri seară, că cei doi români răniţi în atacul de la Londra sunt un bărbat şi o femeie, turişti, iar femeia se află într-o stare "relativ critică", ea fiind lovită de maşina atacatorului pe podul Westminster şi fiind proiectată în Tamisa.

Mihalache preciza, la Antena 3, că tânăra are "multiple fracturi şi leziuni", iar plămânii îi sunt menţinuţi în funcţiune cu ajutorul aparatelor. Ambasadorul României la Londra a explicat că starea gravă a femeii este determinată de faptul că ea a fost lovită de maşina atacatorului şi a fost proiectată în râul Tamisa, de unde a fost recuperată de echipele de salvare şi transportată la spital.

Dan Mihalache a precizat că tânărul care o însoţea are o fractură la laba piciorului şi că ar fi urmat să îşi sărbătorească vineri ziua de naştere.