Centrala nucleară din Flamanville, închisă complet

Centrala nucleară din Flamanville, închisă complet
Sursa: jurnal.md Foto: http://journaldelenergie.com 22.03.2017 10:00
Cel de-al doilea reactor al centralei de la Flamanville a fost oprit la începutul săptămânii în urma „detectării unei scurgeri de apă deasupra unui circuit situat în partea non-nucleară“, scrie Le Monde, citat de Ziarul Financiar.

Un alt incident determinase deja închiderea, din februarie, al celuilalt reactor al centralei. Centrala nucleară din Flamanville nu mai produce electricitate de luni, 20 martie, în urma închiderii singurului reactor, din două, aflat încă în funcţiune, au anunţat oficialii Electricite de France. Este „prea devreme“ pentru a spune dacă repornirea acestuia este o chestiune de ore, zile sau săptămâni, a precizat serviciul de comunicaţii al centralei.

Celălalt reactor al centralei este închis din 9 februarie în urma unei explozii, repunerea acestuia în funcţiune fiind prevăzută pentru 31 martie, potrivit EDF. Oprirea reactorului 2 nu are nicio legătură cu cea a primului reactor, potrivit serviciului de comunicaţii. Centrala a reprezentat 4,5% din producţia de energie nucleară franceză anul trecut. Un al treilea reactor este în curs de construcţie la Flamanville. 
 

Ştiri similare

ULTIMELE ŞTIRI