Autorităţile de la Kiev au anunţat oficial că reprezentanta Rusiei la Eurovision 2017 nu poate intra pe teritoriul Ucrainei

Autorităţile de la Kiev au anunţat oficial că reprezentanta Rusiei la Eurovision 2017 nu poate intra pe teritoriul Ucrainei
Sursa: jurnal.md Foto: kp.ru 22.03.2017 17:32
Autorităţile de la Kiev au anunţat astăzi oficial că Iulia Samoilova, reprezentanta Rusiei la Eurovision 2017, nu poate intra pe teritoriul Ucrainei. Respectiv, nu poate participa la concursul găzduit de această ţară. 

Anunţul a fost făcut de Serviciul de Securitate de la Kiev. În decizie se precizează că Iuliei Samoilova i s-a interzis să intre pe teritoriul Ucrainei pe un termen de trei ani, pe motiv că a vizitat Crimeea, traversând, în mod ilegal, frontiera ruso-ucraineană.

Mai mult, cântăreaţa s-a exprimat public în favoarea anexării peninsulei de către Rusia. Kremlinul a exclus posibilitatea de a o înlocui pe Iulia Samoilova cu un alt artist. Presa din Rusia scrie că Moscova va boicota toate ediţiile viitoare ale concursului, dacă conducerea Eurovision nu va lua atitudine.

Iulia Samoilova este o cântăreaţă în scaun cu rotile, în vârstă de 27 de ani. Ea a câştigat preselecţia naţională cu piesa „Flame is burning” şi urma să reprezinte Rusia la Kiev pe 11 mai, în a doua semifinală.

Ştiri similare

ULTIMELE ŞTIRI