Update

Franţa: Mai mulţi răniţi după un atac armat într-un liceu din Grasse

Franţa: Mai mulţi răniţi după un atac armat într-un liceu din Grasse
Sursa: www.agerpres.ro Foto: xinhua 16.03.2017 15:18
16:03
Update

Opt răniţi în urma atacului armat de la un liceu din sudul Franţei; Atacatorul este elev

Atacul armat de la un colegiu din oraşul Grasse, în sudul Franţei, s-a soldat cu opt răniţi, au declarat surse din poliţie pentru BFMTV. Autorul a fost reţinut.

Autorul atacului de la liceul din Grasse a fost identificat de presă drept Kylian, elev la instituţia vizată, relatează Le Parisien, citat de news.ro.

Un incident armat s-a produs dimineaţă într-un liceu din Grasse, în Alpii Maritimi, informează AFP, BFMTV şi DPA. Un bărbat aflat în posesia mai multor arme a deschis focul, vizându-l îndeosebi pe directorul liceului Tocqueville. Există temeri că mai multe persoane au fost rănite, transmite BFMTV, care adaugă că o persoană a fost reţinută.

Potrivit unor surse poliţieneşti, citate de Reuters, persoana reţinută este un elev de 17 ani. Acesta avea asupra sa o puşcă, două pistoale şi două grenade. 'Individul nu pare să se afle în evidenţele poliţiei', a declarat o sursă din poliţie, citată de Reuters. O a doua sursă a afirmat că doi studenţi au deschis focul înspre directorul liceului, care a fost rănit. Cei doi nu par a fi militanţi, potrivit acestei surse. 'Unul dintre cei doi a fost arestat, iar celălalt a fugit. S-a creat panică printre elevi care s-au refugiat într-un supermarket din apropiere', a mai declarat cea de-a doua sursă. Şi AFP a relatat că o a doua persoană a fugit de la locul acestui incident armat produs la miezul zilei.

Serviciile de urgenţă din Grasse, sudul Franţei, i-au avertizat pe Twitter pe locuitori să rămână în case, iar guvernul francez a lansat o alertă de atac terorist prin intermediul aplicaţiilor de telefon după incidentul din Grasse.

Ştiri similare

ULTIMELE ŞTIRI