Turcia atrage atenţia că toate acordurile cu UE sunt în pericol dacă nu se liberalizează regimul de vize

Turcia atrage atenţia că toate acordurile cu UE sunt în pericol dacă nu se liberalizează regimul de vize
Sursa: www.agerpres.ro Foto: ap 11.03.2017 11:14
Ministrul turc de externe Mevlut Cavusoglu a declarat că acordurile cu Uniunea Europeană, inclusiv cel privind limitarea afluxului de imigranţi, ar putea fi în pericol dacă blocul comunitar nu pune în practică promisiunea de liberalizare a vizelor pentru cetăţenii turci, transmite Reuters.

Într-un interviu pentru postul de televiziune CNN Turk, Cavusoglu a declarat că Turcia va prezenta un text final Uniunii Europene, "şi ori vor fi toate anulate, inclusiv acordul privind imigranţii şi liberalizarea vizelor, ori vor fi toate implementate".

Turcia şi UE au semnat anul trecut un acord pentru limitarea afluxului record de imigranţi în Europa, în schimbul unui ajutor de miliarde de euro pentru Ankara şi promisiunii ridicării vizelor pe termen scurt pentru cetăţenii turci.

Pe de altă parte, şeful diplomaţiei turce a mai spus că îşi menţine intenţia de a merge în Olanda pentru un miting în favoarea unui vot favorabil la referendumul din Turcia privind extinderea puterilor preşedintelui Recep Tayyip Erdogan, potrivit AFP.

"Mă voi duce la Amsterdam astăzi (sâmbătă). Vom impune sancţiuni dure Olandei" dacă această vizită este împiedicată, a afirmat Cavusoglu.

Ministrul olandez de externe Bert Koenders a transmis joi că vizita omologului său turc pentru a asista la un miting în favoarea referendumului privind extinderea prerogativelor preşedintelui Turciei nu este dorită.

Ştiri similare

ULTIMELE ŞTIRI