Într-un interviu pentru postul de televiziune CNN Turk, Cavusoglu a declarat că Turcia va prezenta un text final Uniunii Europene, "şi ori vor fi toate anulate, inclusiv acordul privind imigranţii şi liberalizarea vizelor, ori vor fi toate implementate".

Turcia şi UE au semnat anul trecut un acord pentru limitarea afluxului record de imigranţi în Europa, în schimbul unui ajutor de miliarde de euro pentru Ankara şi promisiunii ridicării vizelor pe termen scurt pentru cetăţenii turci.

Pe de altă parte, şeful diplomaţiei turce a mai spus că îşi menţine intenţia de a merge în Olanda pentru un miting în favoarea unui vot favorabil la referendumul din Turcia privind extinderea puterilor preşedintelui Recep Tayyip Erdogan, potrivit AFP.

"Mă voi duce la Amsterdam astăzi (sâmbătă). Vom impune sancţiuni dure Olandei" dacă această vizită este împiedicată, a afirmat Cavusoglu.

Ministrul olandez de externe Bert Koenders a transmis joi că vizita omologului său turc pentru a asista la un miting în favoarea referendumului privind extinderea prerogativelor preşedintelui Turciei nu este dorită.