VIDEO

Simbolul turistic al unei ţări, „Fereastra de azur”, s-a prăbuşit în mare

Simbolul turistic al unei ţări, „Fereastra de azur”, s-a prăbuşit în mare
Sursa: jurnal.md/digi24.ro Foto: twitter.com/JosephMuscat_JM 10.03.2017 07:26
„Fereastra de Azur”, o formaţiune geologică în forma unei arcade devenită un simbol al Maltei şi care apare în numeroase broşuri turistice şi cărţi poştale malteze, s-a prăbuşit în mare din cauza eroziunii. „Un eveniment sfâşietor”, a comentat premierul maltez Joseph Muscat.

Geologii au avertizat de mai multă vreme că această structură naturală aflată pe coasta de nord-vest a micuţei insule Gozo este supusă unui proces accelerat de eroziune, iar autorităţile au luat decizia de a le interzice turiştilor să se plimbe pe suprafaţa sa. Această structură geologică s-a prăbuşit miercuri din cauza valurilor mari şi a vântului puternic.Unul dintre locuitorii insulei Gozo, Roger Chessell, a povestit ce a văzut dimineaţa, când s-a plimbat pe coastă. „Valurile erau mari şi furioase sub Fereastra de Azur. Apoi, dintr-o dată, arcada s-a prăbuşit în mare cu un zgomot puternic, ridicând în jur coloane de apă”, a povestit el pentru cotidianul Times of Malta. 

Premierul maltez Joseph Muscat a postat pe Twitter un mesaj în care menţionează că celebrul reper turistic mediteranean a fost de la început sortit distrugerii din cauza procesului natural de eroziune exercitat de valuri şi de vânt. „Acea zi tristă a sosit”, a scris el.Ştiri similare

ULTIMELE ŞTIRI