Noi rezerve de petrol de circa 15 miliarde barili, descoperite în Iran

Noi rezerve de petrol de circa 15 miliarde barili, descoperite în Iran
Sursa: www.agerpres.ro Foto: REUTERS 05.02.2017 15:00
Iran a descoperit noi rezerve de petrol estimate la circa 15 miliarde de barili, conform unui comunicat publicat duminică de Campania Naţională Iraniană de Petrol (NIOC).

Din această cantitate, cel puţin două miliarde de barili sunt recuperabili, a explicat directorul NIOC, Ali Kardor, fără a preciza când a fost făcută această descoperire.

Potrivit comunicatului, actualele rezerve ale Iranului se ridică la 711,530 miliarde de barili, din care 102,330 miliarde de barili sunt recuperabili.

Pe de altă parte, directorul NIOC a anunţat că data limită pentru primirea de oferte pentru proiectele petroliere din partea companiilor străine, stabilită în principiu pentru finele lui ianuarie, a fost extinsă până pe 15 februarie. Această decizie de datorează faptului că unele companii nu au informaţiile complete pentru participarea la licitaţie, cum e cazul BP.

Ministerul Petrolului a publicat în ianuarie o listă cu 29 de companii internaţionale care s-au calificat pentru licitaţia privind proiectele în domeniul petrolului şi gazelor.

Iran deţine cele mai mari rezerve de gaze naturale din lume iar rezervele sale de petrol se situează pe locul patru la nivel global.

Ştiri similare

ULTIMELE ŞTIRI