Atacatorul de la Luvru este un egiptean în vârstă de 29 de ani

Atacatorul de la Luvru este un egiptean în vârstă de 29 de ani
Sursa: jurnal.md/Agerpres Foto: Reuters 04.02.2017 22:25
Bărbatul care a atacat vineri dimineaţă cu o armă albă o patrulă militară la intrarea în muzeul Luvru este un cetăţean egiptean în vârstă de 29 de ani, a anunţat sâmbătă procuratura franceză care se ocupă de caz, citată de Reuters.

Abdullah Reda al-Hamami a fost împuşcat în stomac de către unul dintre soldaţi, a fost operat ieri, însă viaţa sa nu mai este în pericol, a mai spus un oficial al procuraturii.

Egipteanul avea supra sa două machete, iar în rucsacul său poliţiştii au găsit mai multe sprayuri cu vopsea, însă nu au fost urme de explozibil.

Tatăl tânărului a declarat pentru AFP că fiul său nu a dat semne de radicalizare. Reda al-Hamami, un general de poliţie în rezervă, a declarat că sâmbătă, înainte ca procuratura să anunţe identitatea atacatorului, că este convins că autorul atacului de la Luvru este fiul său.

Tânărul lucra ca director comercial la Sharjah în Emiratele Arabe Unite şi se afla la Paris într-o călătorie de afaceri. "A plecat vineri la Luvru. Ar fi trebuit să plece sâmbătă", a spus generalul egiptean.

"Este un tânăr simplu. Îl iubim cu toţii. Pot să vă arăt fotografii în care nici măcar nu are barbă" a spus tatăl.

Ştiri similare

ULTIMELE ŞTIRI