Vântul suflă cu viteze de 75/80 km pe oră în întreaga ţară, în timp ce pe muntele Jebel Jais, din emiratul Ras Al Khaimah, a nins, ceea ce este un fenomen rar. Zăpada a atins 10 cm în unele locuri, spre bucuria a numeroşi localnici, care au urcat pe acest munte de 1.911 metri, făcând fotografii în mijlocul fulgilor de zăpadă şi postându-le pe reţelele de socializare. Însă temperatura a scăzut la mai puţin de 2 grade Celsius pe acest munte, iar autorităţile au trebuit să închidă accesul pentru a evita accidentele.

Autorităţile au cerut, de asemenea, şoferilor să conducă cu prudenţă din cauza rafalelor de vânt şi vizibilităţii reduse, iar locuitorilor să limiteze deplasările şi să evite apropierea de marea foarte agitată.

La Dubai, o macara s-a prăbuşit pe strada Sheikh Zayed, artera principală a oraşului, rănind o persoană şi provocând un incendiu care a distrus trei maşini, a anunţat Biroul de Informare al Guvernului. Traficul a fost întrerupt cât timp echipele de intervenţie au degajat molozul.

Din cauza furtunii, organizatorii au anulat etapa a 4-a a Turului ciclist al Dubaiului, programată vineri.

Emiratele Arabe Unite au o climă tropicală şi deşertică, cu precipitaţii puţine şi temperaturi care nu scad de regulă sub 10 °C.