FOTO

A 27-a zi de protest în Piaţa Victoriei din Bucureşti: Românii scriu din nou istorie - au format un drapel uman al UE // FOTO, VIDEO

A 27-a zi de protest în Piaţa Victoriei din Bucureşti: Românii scriu din nou istorie - au format un drapel uman al UE // FOTO, VIDEO
Sursa: jurnal.md Foto: Inquam Photos/Octav Ganea 27.02.2017 07:01
Mii de români au ieşit în stradă, pentru a patra duminică la rând, să ceară plecarea cabinetului condus de Sorin Grindeanu. Imaginea serii a fost oferită de cei cinci mii de oameni care au protestat la Guvern - aceştia au creat steagul Uniunii Europene. Un moment similar a avut loc şi la Cluj-Napoca. Manifestaţii anti-Executiv cu sute de participanţi au fost şi în alte oraşe mari.

„În seara asta transmitem un mesaj Europei. Suntem cu ei şi ei trebuie să fie cu noi!”; „Trebuie să vadă şi Europa asta, că noi suntem pro-Europa şi nicidecum cum vor alţii!”, au spus protestatarii citaţi de Digi24. Ei au realizat în Piaţa Victoriei, în a 27-a zi de proteste, steagul Uniunii Europene, din hârtii albastre şi steluţe galbene, pe care le-au luminat cu telefoanele mobile, apoi au intonat imnul naţional. 

Oamenii au scandat continuu „Demisia”, „Hoţii”, „Rezist” şi „DNA să vină să vă ia”, au fluturat steagurile, au suflat în vuvuzele şi unii au bătut în tobe.


Nici românii din diaspora n-au renunţat la proteste. Zeci de oameni au ieşit din nou în stradă, în Marea Britanie, Italia şi Luxemburg.
Foto: Ziare.com,  Inquam Photos / Octav Ganea

Ştiri similare

ULTIMELE ŞTIRI