Aproximativ 20 de răniţi, în urma unui incendiu la un centru pentru azilanţi, în Suedia

Aproximativ 20 de răniţi, în urma unui incendiu la un centru pentru azilanţi, în Suedia
Sursa: www.mediafax.ro Foto: mediafax.ro 26.02.2017 18:19
Aproximativ 20 de persoane au fost rănite în urma unui incendiu la un adăpost pentru azilanţi din oraşul suedez Vanersborg, a comunicat Poliţia, care a mai anunţat că a deschis o anchetă pentru a stabili dacă este vorba de o incendiere premeditată sau de un accident, notează BBC News online.

Incendiul a izbucnit în jurul orei locale 4.00 (ora României 5.00) la etajul al treilea al unei clădiri din incinta adăpostului Restad Far.

Cei mai mulţi dintre răniţi au suferit doar leziuni minore ori au inhalat fum, însă două persoane au fost spitalizate, având răni grave după ce au sărit de etaj pentru a scăpa din clădirea curpinsă de flăcări.

Aproximativ 160 de persoane locuiau în clădirea afectată, potrivit cotidianului Goteborgs-Posten, aceştia fiind evacuaţi şi cazaţi temporar într-o sală de sport.

Recent, preşedintele american Donald Trump a generat semne de întrebare după ce a făcut referire în cursul unui discurs la un presupus incident terorist petrecut în Suedia din cauza imigranţilor extracomunitari. Guvernul de la Stockholm a comunicat că nu este la curent cu "niciun incident terorist major" petrecut în ţară în ultima perioadă.

Cel mai recent atac terorist comis de un militant islamist a avut loc în Suedia în decembrie 2010, când două bombe au explodat la Stockholm, incident soldat cu moartea agresorului şi rănirea altor două persoane.

Suedia a primit în anul 2015 un număr-record de 163.000 de cereri de azil. Ulterior, Guvernul Suediei a redus numărul extracomunitarilor care pot fi acceptaţi.

Ştiri similare

ULTIMELE ŞTIRI