Update

Siria: 41 de persoane şi-au pierdut viaţa într-un atac cu maşină-capcană din apropiere de al-Bab

Siria: 41 de persoane şi-au pierdut viaţa într-un atac cu maşină-capcană din apropiere de al-Bab
Sursa: www.news.ro Foto: aljazeera.com 24.02.2017 12:00
16:02
Update

Bilanţul atentatului cu maşină-capcană produs vineri în nord-vestul Siriei a crescut la 60 de morţi

Bilanţul atentatului cu maşină-capcană produs vineri în nord-vestul Siriei a crescut la până la 60 de morţi şi până la 100 de răniţi, anunţă presa turcă şi grupările de activişti din zonă, citate de CNN.

Bilanţul anterior era de circa 41 de morţi.

Atentatul cu maşina-capcană a vizat o clădire a securităţii pentru Armata Siriană Liberă, o asociaţie de grupări rebele care luptă împotriva organizaţiei Statul Islamic, notează news.ro.

Observatorul Sirian pentru Drepturile Omului a anunţat că cel puţin 41 de persoane şi-au pierdut viaţa în explozia unei maşini-capcană din apropiere de al-Bab, la doar o zi după eliberarea localităţii de către rebelii sprijiniţi de Turcia. Printre victime se numără în special militanţi rebeli, care luptă împotriva jihadiştilor Statului Islamic, transmite Al Jazeera.

Explozia a avut loc în apropierea unui punct militar din Sousian, un mic sat situat la opt kilometri în spatele liniilor rebele din al-Bab.

Printre morţi se numără inclusiv 35 de civili.

Forţele rebele sprijinite de militarii turci au reuşit în urmă cu o zi să elibereze al-Bab de jihadiştii Statului Islamic.

”Un număr mare de civili s-au adunat în apropierea unui punct de control şi un atacator sinucigaş a condus şi s-a detonat în zonă”, a declarat un reporter al Al Jazeera.

Joi, mai mulţi rebeli au murit în urma exploziei unei mine de teren din al-Bab.

Ştiri similare

ULTIMELE ŞTIRI