Donald Trump a „inventat” un atac terorist în Suedia, pentru a-şi susţine cauza antiimigranţi

Donald Trump a „inventat” un atac terorist în Suedia, pentru a-şi susţine cauza antiimigranţi
Sursa: www.gandul.info Foto: abcnews.go 20.02.2017 08:17
Preşedintele SUA, Donald Trump, a stârnit semne de întrebare după ce a făcut referire în cursul unui discurs la un presupus incident terorist petrecut în Suedia din cauza imigranţilor extracomunitari, Guvernul de la Stockholm solicitând clarificări din partea Washingtonului.

În cursul unui discurs rostit sâmbătă seară (duminică dimineaţă, ora României) în faţa susţinătorilor, în statul Florida, Donald Trump a declarat, potrivit site-ului agenţiei Associated Press: "Priviţi ce se întâmplă în Germania, priviţi ce s-a întâmplat aseară în Suedia! Suedia, puteţi crede. Suedia. Au primit mulţi (imigranţi -n.red.). Au probleme pe care nu le credeau niciodată posibile".

Până acum nu s-a stabilit cu certitudine la ce a făcut referire preşedintele Statelor Unite. În ultima perioadă, în Suedia nu a fost semnalate incidente cu caracter terorist.

Afirmaţiile lui Donald Trump au generat o serie de semne de întrebare şi comentarii, inclusiv ironice. Spre exemplu, fostul premier al Suediei Carl Bildt a reacţionat prin Twitter: "Suedia, atac terorist? Ce a fumat? Sunt numeroase întrebări".

Catarina Axelsson, purtătorul de cuvânt al Ministerului suedez de Externe, a declarat că Guvernul de la Stockholm nu este la curent cu "niciun incident terorist major". Poliţia suedeză a transmis că nu va modifica nivelul de alertă antiteroristă. "Nu s-a întâmplat nimic care să conducă la modificarea nivelului de securitate", a dat asigurări Karl Melin, un purtător de cuvânt al Poliţiei.

Ştiri similare

ULTIMELE ŞTIRI