Potrivit Channel New Asia, care citează o sursă din poliţie, ar fi vorba de un malaezian, iubitul celei de a doua femei arestate pentru asasinat.

Această a doua femeie s-ar numi Siti Aishah, în vârstă de 25 de ani, şi ar fi cetăţean al Indoneziei.

Ambasada Indoneziei la Kuala Lumpur a cerut acces consular, pentru a-i putea oferi asistenţă legală tinerei.

Între timp, prima femeie reţinută în legătură cu asasinarea lui Kim Jong Nam a fost adusă joi în faţa judecătorilor din Kuala Lumpur. Femeia, care avea asupra sa documente pe numele Doan Thi Huong, născută în mai 1988, la Nam Dinh, Vietnam, este cea filmată de camerele de supraveghere.

“Poliţia caută câţiva alţii, toţi străini”, a declarat inspectorul general adjunct Nooe Rashid Ibrahim pentru Reuters, la scurt timp după prima arestare.

Între timp, autopsia lui Kim Jong-nam s-a încheiat, deşi nu este clar dacă rezultatele vor fi date publicităţii. Oficiali de la Ambasada Coreei de Nord au încercat să oprească autopsia, dar fără succes.

Malaezia va preda Coreei de Nord trupul neînsufleţit al fratelui vitreg al liderului nord-coreean Kim Jong Un, la cererea Phenianului.

Presa nord-coreeană nu a menţionat încă moartea lui Kim Jong Nam. La miezul nopţii de miercuri spre joi, Kim Jong Un a vizitat Kumsusan – Palatul Soareului – pentru a marca ziua de naştere a tatălui său, fostul lider Kom Jong Il, care a murit în 2011.

În 2001, Kim Jong Nam a fost reţinut pe un aeroport japonez pentru că folosea un paşaport fals. Acesta s-a apărat, susţinând că voia să viziteze Disneyland Tokyo, iar ulterior a vizitat inclusiv Hong Kong, Macau şi China.

Anterior, fratele vitreg al dictatorului nord-coreean a supravieţuit în 2011 unei tentative de asasinare în Macau.

Kim Jong Nam nu a fost niciodată interesat să conducă Coreea de Nord şi a fost dezmoştenit de Kim Jong Il din cauza interesului arătat pentru Occident.