Parlamentul European începe în februarie reţinerile din salariul lui Marine Le Pen pentru recuperarea retribuţiei unei asistente

Parlamentul European începe în februarie reţinerile din salariul lui Marine Le Pen pentru recuperarea retribuţiei unei asistente
Sursa: www.agerpres.ro Foto: EPA 01.02.2017 14:20
Parlamentul European va declanşa procedura de reţinere a unei părţi din salariul eurodeputatei Marine Le Pen începând din luna februarie, pentru a recupera sumele necuvenite legate de angajarea unei asistente parlamentare a şefei Frontului Naţional francez, transmite AFP, citând o sursă parlamentară de la Bruxelles.

Marine Le Pen a respins cererea de restituire a 298.400 de euro, cu câteva ore înaintea scadenţei fixate pentru 31 ianuarie.

În baza unei anchete a OLAF, organismul antifraudă al UE, Parlamentul European consideră că salariul încasat de Catherine Griset, angajată ca asistentă parlamentară a dnei Le Pen între 2010 şi 2016, nu se justifica, întrucât dna Griset ar fi lucrat doar pentru Frontul Naţional în Franţa.

Salariile membrilor PE sunt virate la data de 15 a lunii, aşa încât reţinerea a jumătate din remuneraţia dnei Le Pen urmează să înceapă la mijlocul lui februarie, a declarat sursa.

Pentru a recupera sumele reclamate, PE efectuează reţinerea a 50% din salariu, a 100% din indemnizaţia pentru cheltuieli generale şi a 50% din diurnă.

Întrucât indemnizaţiile au fost deja achitate pentru luna februarie, recuperarea lor va începe în martie, a indicat sursa.

În total, PE ar putea recupera mai mult de 8.000 de euro lunar.

Sursa a ţinut să sublinieze că nu este vorba despre o „sancţiune”, ci de o recuperare a sumelor, procedura respectând cu stricteţe normele în vigoare.

Pe lângă sumele implicate de angajarea lui Catherine Griset, vor mai face ulterior obiectul recuperării 41.500 de euro cu care a fost remunerat ca asistent Thierry Légier, garda de corp a şefei FN.

Ştiri similare

ULTIMELE ŞTIRI