Pomul de Crăciun din acest an de la Vatican este un brad gigantic din Polonia; Are 25 de metri înălţime

Pomul de Crăciun din acest an de la Vatican este un brad gigantic din Polonia; Are 25 de metri înălţime
Sursa: www.agerpres.ro Foto: reuters.com 04.12.2017 16:43
Un brad gigantic, de 25 de metri înălţime, din pădurea Romincka, din nord-estul Poloniei, transportat la Vatican la sfârşitul lunii noiembrie, a fost decorat cu mii de ornamente şi şiruri de beculeţe, informează luni agenţia poloneză de presă PAP.

Podoabele au fost realizate, printre alţii, de copii din secţiile de oncologie din mai multe spitale din Italia.

De asemenea, de crengile bradului au fost agăţate dorinţe de Crăciun scrise în mai multe limbi.

În fiecare an, bradul de Crăciun din Vatican provine din diverse regiuni ale Italiei sau din alte ţări europene. Acest obicei a fost introdus în urmă cu 35 de ani de Papa Ioan Paul al II-lea, născut în Polonia.

Aceasta este pentru prima dată în douăzeci de ani când un pom de Crăciun a fost adus la Vatican din Polonia. În 1997, un brad din Zakopane, din sudul Poloniei, i-a fost prezentat lui Papa Ioan Paul al II-lea.

Bradul de Crăciun din acest an este un dar pentru Papa Francisc din partea arhiepiscopilor şi episcopilor din zonele metropolitane Warmia şi Bialystok şi Direcţia Generală a Pădurilor de Stat din Bialystok din nord-estul Poloniei. O delegaţie din partea acestora va ajunge la Vatican în decembrie pentru a se întâlni cu Papa şi a aprinde beculeţele din pomul de Crăciun.

Bradul va rămâne în piaţa din faţa Bazilicii din Vatican până pe 7 ianuarie.

Ştiri similare

ULTIMELE ŞTIRI