Doi islamişti acuzaţi de comiterea atentatului din Sankt-Petersburg au fost arestaţi de Serviciul de Securitate din Rusia

Doi islamişti acuzaţi de comiterea atentatului din Sankt-Petersburg au fost arestaţi de Serviciul de Securitate din Rusia
Sursa: www.mediafax.ro Foto: hepta 31.12.2017 07:34
Serviciul Federal de Securitate din Rusia a anunţat arestarea preventivă a doi indivizi acuzaţi de comiterea atentatului din oraşul Sankt-Petersburg, informează site-ul agenţiei Interfax.

Presupusul organizator al atentatului şi individul suspectat că a instalat dispozitivul exploziv într-un centru comercial din Sankt-Petersburg au fost arestaţi preventiv şi sunt interogaţi de membri ai Comisiei speciale de anchetă, anunţă Serviciul Federal rus de Securitate (FSB).

Treisprezece persoane au fost rănite în explozia produsă miercuri seară într-un supermarket din oraşul rus Sankt-Petersburg, atac catalogat de preşedintele Vladimir Putin drept act terorist.

Explozia, provocată de un dispozitiv artizanal, a avut loc miercuri seară în Supermarketul Perekrestok, situat în nord-estul oraşului Sankt-Petersburg.

Organizaţia teroristă Stat Islamic a revendicat atacul. "Atentatul care a vizat un centru comercial din Sankt-Petersburg a fost comis de un grup afiliat reţelei Stat Islamic", a transmis organizaţia teroristă sunnită într-un comunicat difuzat pe site-ul propriei agenţii de presă, Amaq.

Ştiri similare

ULTIMELE ŞTIRI