Germania: Alerta falsă de la un târg de Crăciun din Potsdam

Germania: Alerta falsă de la un târg de Crăciun din Potsdam
Sursa: www.agerpres.ro Foto: epa 03.12.2017 19:36
Pachetul suspect descoperit vineri în apropierea unui târg de Crăciun din oraşul german Potsdam, din apropiere de Berlin, nu are legătură cu terorismul, ci face parte dintr-o tentativă de şantaj la adresa companiei de curierat DHL, a declarat duminică o oficialitate, citată de agenţia dpa.

Karl-Heinz Schroeter — ministru de interne al landului Brandenburg, unde se află Potsdam — a informat că un suspect a cerut DHL, divizia de curierat a companiei germane Deutsche Post, o sumă mare de bani.

Coletul descoperit vineri în Potsdam conţinea materiale pentru fabricarea unei bombe, între care 100 de cuie, o pulbere neidentificată şi un cilindru metalic. Un colet similar a fost trimis în urmă cu ceva vreme în oraşul Frankfurt an der Oder (estul Germaniei), a mai spus ministrul regional.

Şeful poliţiei landului Brandenburg, Hans-Juergen Moerke, a declarat la rândul său că este de aşteptat să se mai facă livrări de aceeaşi natură în perioada următoare. Moerke a mai spus că în coletul găsit la Potsdam s-a descoperit şi o scrisoare de şantaj codificată sub forma unui cod QR (gamă de standarde de codare cu formă de bare bidimensionale — n.r.).

Târguri de Crăciun au fost deschise săptămâna aceasta pe întreg teritoriul Germaniei pe fundalul unor măsuri de securitate puternice, după atacul jihadist care a avut loc cu un an în urmă, la Berlin, când un camion a intrat în viteză în mulţimea de oameni şi a ucis 12 persoane.

Ştiri similare

ULTIMELE ŞTIRI