Incendii de vegetaţie în Mallorca: 60 de locuinţe au fost evacuate

Incendii de vegetaţie în Mallorca: 60 de locuinţe au fost evacuate
Sursa: jurnal.md Foto: poză simbol 28.12.2017 14:18
Un incendiu care a izbucnit miercuri în apropiere de staţiunile turistice Pollenca şi Port de Pollenca din insula Mallorca a distrus aproximativ 100 de hectare de vegetaţie şi a determinat evacuarea a peste 60 de locuinţe, au anunţat joi serviciile de urgenţe spaniole, citate de Xinhua.

Cauzele incendiului sunt deocamdată necunoscute. Flăcările s-au răspândit cu mare rapiditate din cauza vânturilor puternice generate de furtuna Bruno, care s-a abătut asupra Insulelor Baleare şi a unor regiuni ale Spaniei. Rafalele din Mallorca au înregistrat viteze de aproximativ 85 de kilometri pe oră.

Incendiul era în continuare activ joi dimineaţă, însă meteorologii prevăd o încetinire a mişcărilor de aer, uşurând astfel activitatea pompierilor locali, noteză Agerpres.

Francina Armengol, directorul guvernului regional din Insulele Baleare, şi-a exprimat îngrijorarea pe Twitter şi a cerut rezidenţilor să dea dovadă de "maximă atenţie, bun simţ şi solidaritate cu echipele profesioniste care încearcă să stingă incendiul".

Ştiri similare

ULTIMELE ŞTIRI