Acuzat de hărţuire sexuală, un om politic austriac a demisionat

Acuzat de hărţuire sexuală, un om politic austriac a demisionat
Sursa: www.agerpres.ro Foto: epa 04.11.2017 17:21
Un om politic austriac, Peter Pilz, liderul unei platforme antisistem care a câştigat mai multe mandate în parlament, a demisionat sâmbătă din postul de deputat şi din fruntea formaţiunii sale, după ce la adresa sa au fost formulate acuzaţii de hărţuire sexuală, informează AFP.

"Am pledat întotdeauna în favoarea unor criterii stricte şi aceste criterii mi se aplică şi mie", a insistat Pilz într-o declaraţie.

Anunţul vine după ce săptămânalul Falter l-a acuzat că are un comportament sexual nepotrivit. O tânără femeie a declarat publicaţiei că în 2013, Peter Pilz, ameţit bine de băutură, ar fi pipăit-o în timpul unui forum care se desfăşura la Alpbach, în vestul ţării. "Mâinile lui umblau peste tot", a declarat femeia, potrivit sursei citate.

Doi dintre participanţii la forum au sfârşit prin a-l îndepărta pe Peter Pilz, a mai spus femeia.

În ceea ce-l priveşte, politicianul austriac a declarat că nu-şi mai aminteşte incidentul, dar că ia "foarte în serios" acuzaţiile.

În schimb, Peter Pilz a respins declaraţiile unei membre a Verzilor, care l-a acuzat săptămâna trecută că a pipăit-o în nenumărate ocazii, pe când Pilz era încă membru al acestei formaţiuni, şi şi-a anunţat intenţia de a o acţiona în judecată pe femeie.

În vârstă de 63 de ani, Peter Pilz este un om politic cu state vechi pe scena politică austriacă. În 1986, a fost unul dintre cofondatorii Verzilor, formaţiune pe care a părăsit-o în această vară pentru a conduce o listă antisistem, "lista lui Pilz", la alegerile anticipate de luna trecută, unde a obţinut patru mandate.

Ştiri similare

ULTIMELE ŞTIRI