Turcia: Mandate de arestare pe numele a peste 330 de militari, suspectaţi de legături cu FETO

Turcia: Mandate de arestare pe numele a peste 330 de militari, suspectaţi de legături cu FETO
Sursa: www.mediafax.ro Foto: hepta 29.11.2017 13:21
Procurorii turci au emis mandate de arestare pe numele a peste 330 de angajaţi ai Armatei din Turcia, despre care autorităţile susţin că au legături cu reţeaua FETO, condusă de clericul Fethullah Gulen, relatează agenţia Anadolu, citată de Deutsche Welle.

Poliţia turcă a demarat, miercuri, o operaţiune de arestare a celor 333 de militari pe numele cărora au fost emise mandate de arestare. În plus, şi 27 de civili urmează să fie arestaţi pentru presupuse legături cu Fethullah Gulen.

Ankara consideră că reţeaua clericului musulman Fethullah Gulen, FETO, este responsabilă pentru tentativa eşuată de lovitură de stat din 2016.

Autorităţile susţin că aceste acţiuni sunt necesare din pricina ameninţărilor reprezentate de ”reţeaua” condusă de Gulen, care ar fi format în ultimele decenii un adevărat ”stat paralel”, având oameni infiltraţi în Armată, Poliţie, Justiţie, presă, dar şi în instituţii cheie ale statului turc.

Recep Tayyip Erdogan a declarat stare de urgenţă după evenimentele din 15 iulie 2016, iar peste 50.000 de persoane au fost arestate, printre care jurnalişti şi angajaţi din administraţia centrală. În plus, peste 150.000 de profesori, funcţionari publici şi militari au fost demişi sau suspendaţi din funcţie. Acţiunile Ankarei au fost dur criticate de mai multe state europene şi organizaţii pentru drepturile omului.

Ştiri similare

ULTIMELE ŞTIRI