Măsuri drastice de securitate la Ierusalim: Netanyahu aseamănă atacul cu camion cu atentatele comise în Europa

Măsuri drastice de securitate la Ierusalim: Netanyahu aseamănă atacul cu camion cu atentatele comise în Europa
Sursa: jurnal.md Foto: EPA 09.01.2017 10:50
Autorităţile israeliene au luat măsuri drastice în urma atacului terorist de la Ierusalim, soldat cu patru morţi şi 13 răniţi. Premierul Israelului, Benjamin Netanyahu, a declarat că gestul atacatorului palestinian a fost inspirat de acţiunile grupării Stat Islamic, iar toţi susţinătorii organizaţiei jihadiste vor fi arestaţi preventiv. Ţinta atacului de la Ierusalim au fost mai mulţi militari veniţi într-un tur educativ în Oraşul Vechi, unul dintre locurile circulate intens. Tinerii au fost spulberaţi de un camion după ce au coborât din autocar.

Victimele sunt trei fete şi un băiat, în vârstă de numai 20 de ani. Poliţia spune că este vorba despre un act de terorism.

Premierul israelian s-a deplasat la faţa locului şi le-a declarat jurnaliştilor că şoferul camionului, un palestinian de 28 de ani, a fost inspirat de acţiunile grupării jihadiste Stat Islamic. 

Prim-ministrul israelian a decis să fie luate o serie de măsuri drastice. Prin urmare, nouă persoane care ar avea legătură cu atentatul, inclusiv cinci apropiaţi ai agresorului, au fost arestate în Ierusalimul de Est. De asemenea, casa acestuia va fi distrusă, iar corpul său nu va fi predat familiei. Mai mult, simpatizanţii Statului Islamic vor fi puşi sub detenţie administrativă.

La doar câteva ore de la atentatul de la Ierusalim, mii de activişti ai grupării fundamentaliste Hamas au demonstrat pe străzile unui oraş din Fâşia Gaza. Mulţimea a scandat lozinci anti-Israel şi a lăudat acţiunea atacatorului. 

Gruparea Hamas, considerată una teroristă de Israel, Statele Unite şi Uniunea Europeană, îi felicită adesea pe cei care atacă israelieni. Recentul atentat de la Ierusalim este cel mai sângeros produs în ultimele luni în Oraşul Vechi. 

Ştiri similare

Ştiri NON-STOP