Seism în sudul Iranului: Patru persoane au murit

Seism în sudul Iranului: Patru persoane au murit
Sursa: agerpres.ro Foto: earthquaketrack.com 06.01.2017 16:30
Un seism cu magnitudinea 5,3 s-a produs vineri în provincia Fars din sudul Iranului, patru muncitori afgani au fost ucişi, iar autorităţile au declanşat operaţiuni de căutare a unor alte potenţiale victime în această regiune muntoasă, relatează televiziunea iraniană de stat, citată de Reuters şi AFP.

Epicentrul seismului, produs la ora locală 06:33 (02:33 GMT), a fost localizat la 53 de km sud-vest de oraşul Jahrom, potrivit Institutului american de geofizică (USGS), care a stabilit magnitudinea cutremurului de pământ la 5,3. Media iraniană a transmis că seismul a avut o intensitate de 5,1 pe Richter.

Patru afgani care locuiau şi munceau la o fermă din zona rurală Saifabad, în apropiere de oraşul Khonj, au fost ucişi, a indicat televiziunea iraniană de stat. Potrivit AFP, afganii se aflau în locuinţa lor în momentul producerii seismului.

Guvernatorul provinciei Fars, Mokhtar Abbasi, a declarat pentru televiziunea iraniană că echipele de salvare caută şi alte potenţiale victime.

Potrivit agenţiei oficiale de ştiri Irna, citată de Reuters, trei persoane au fost rănite, fiind duse la spital.

Iranul, care este zona de întâlnire a unor falii tectonice majore, este zguduit frecvent de cutremure de pământ cu magnitudine puternică. În ultimii ani au avut loc seisme devastatoare în această ţară. Cel mai recent s-a produs în 2003 în sud-estul oraşul Bam omorând peste 25.000 de persoane.

Ştiri similare

Ştiri NON-STOP