Atentatul terorist de la Istanbul: Autorităţile au stabilit identitatea autorului atacului în care a fost rănit inclusiv un cetăţean al RM

Atentatul terorist de la Istanbul: Autorităţile au stabilit identitatea autorului atacului în care a fost rănit inclusiv un cetăţean al RM
Sursa: jurnal.md Foto: Reuters 04.01.2017 09:45
Autorităţile turce au stabilit identitatea bărbatului înarmat care a ucis 39 de persoane în atacul de Revelion dintr-un club de noapte din Istanbul, a declarat miercuri, într-un interviu video pentru agenţia de stat Anadolu, ministrul de externe Mevlut Cavusoglu, potrivit Reuters.

Şeful diplomaţiei turce nu a dezvăluit însă identitatea atacatorului. Bărbatul, care a fugit după atac, este în continuare în libertate.

Conform Anadolu, circa 20 de persoane au fost reţinute în cadrul anchetei privind atacul.

Amintim că 39 de persoane au fost ucise, iar alte 69 au fost rănite în atacul armat comis de Revelion într-un club de noapte din Istanbul. Un individ deghizat în Moş Crăciun a împuşcat un ofiţer de poliţie, apoi a intrat în club şi a deschis focul.

Printre răniţi se află şi o moldoveancă care acum este spitalizată într-o clinică din Istanbul. Medicii spun că viaţa ei este în afara oricărui pericol.

Consulatul Republicii Moldova de la Istanbul este în contact permanent cu moldoveanca, cu rudele acesteia, cât şi cu medicii turci, pentru a-i acorda asistenţa consulară şi medicală necesară în vederea facilitării revenirii cât mai repede în ţară.

Ştiri similare

Ştiri NON-STOP