„Într-una dintre discuţiile mele cu oficiali de la Washington în această săptămână, am amintit că Apple este ferm convinsă de importanţa imigraţiei — atât pentru compania noastră, cât şi pentru viitorul naţiunii noastre. Apple nu ar fi existat fără imigraţie şi nu ar fi prosperat şi inovat în maniera în care a făcut-o”, a scris Tim Cook, într-o notă trimisă tuturor angajaţilor firmei din întreaga lume, relatează Directmatin.fr, citat de Agerpres.

Tatăl lui Steve Jobs, Abdul Fattah Jandali, născut în 1931, a emigrat în Statele Unite în anii '50, înainte de efectuarea studiilor. Familia sa provenea din Homs, un oraş recent devastat de războiul civil care afectează în prezent Siria. Musulman nepracticant, el a părăsit iniţial Siria pentru Liban, de unde a fugit din cauza tulburărilor politice care au dus în cele din urmă la îndepărtarea de la putere a preşedintelui Bechara El Khoury. Tatăl lui Steve Jobs are în prezent 85 de ani şi locuieşte în Nevada.

El şi prietena sa, Joanne Carole Schieble, o elveţiano-germană crescută într-o familie catolică tradiţională, au fost forţaţi de către părinţii acesteia să îl dea în adopţie pe cel care va deveni Steve Jobs. Tatăl tinerei i-a interzis acesteia să păstreze copilul născut în afara căsătoriei, dintr-un tată musulman. În cele din urmă, un cuplu de americani, Paul şi Clara Jobs, l-a adoptat pe Steve.