SUA: 16 miniştri de justiţie regionali condamnă decretul împotriva imigraţiei

SUA: 16 miniştri de justiţie regionali condamnă decretul împotriva imigraţiei
Sursa: www.agerpres.ro Foto: EPA 30.01.2017 08:17
Miniştrii de justiţie din 16 state federale, reprezentând aproape o treime din populaţia SUA, au condamnat duminică decretul împotriva imigraţiei semnat de Donald Trump şi au promis să îl „combată cu toate mijloacele de care dispun”.

„Condamnăm decretul preşedintelui Trump, care este contrar Constituţiei, valorilor Americii şi ilegal, şi vom acţiona împreună pentru a ne asigura că guvernul federal ascultă de Constituţie, respectă istoria noastră de naţiune întemeiată pe imigraţie şi nu vizează pe nimeni doar din cauza naţionalităţii sau religiei sale”, au afirmat miniştrii, toţi democraţi, într-un comunicat.

Reamintind că mai mulţi judecători au blocat deja o parte a decretului, cei 16 procurori generali au promis să facă totul „pentru ca un număr cât mai mic de persoane să sufere din cauza situaţiei haotice pe care a provocat-o”.

Pe lângă ministrul din Illinois care a luat iniţiativa acestei declaraţii, au mai semnat procurorii generali din California, Connecticut, Districtul Columbia (capitala), Hawaii, Iowa, Maine, Maryland, Massachusetts, New Mexico, New York, Oregon, Pennsylvania, Vermont, Virginia şi Washington.

Ştiri similare

ULTIMELE ŞTIRI