Nava antisubmarin „Amiral Tribuţ” şi tancul petrolier „Boris Butoma” au ancorat în portul Manilei pentru o vizită de cinci zile, în cursul căreia ele vor fi deschise publicului.

În cursul vizitei, oficiali navali ruşi se vor întâlni cu omologi ai lor filipinezi, a declarat căpitanul Lued Lincuna, purtător de cuvânt al Marinei filipineze.
Cele două nave transportă diferite echipamente pentru demonstraţii pentru Marina filipineză în timpul vizitei, a declarat contraamiralul Eduard Mihailov, comandant adjunct al Flotei Ruse de la Oceanul Pacific.

„Puteţi alege să cooperaţi cu Statele Unite ale Americii sau cu Rusia, dar, din partea noastră, vă putem ajuta în orice mod de care aveţi nevoie”, a declarat contraamiralul Mihailov după ceremonia de bun venit.

Luna trecută, ministrul filipinez al apărării, Delfin Lorenzana, s-a deplasat în Rusia pentru întâlniri cu oficiali ruşi şi pentru a vedea echipamente ruseşti, inclusiv puşti, pentru o eventuală achiziţie.

DPA notează că acesta este prima vizită a unor nave ruseşti în timpul Administraţiei lui Duterte. Nave ruseşti au mai fost în vizită în Filipine în ianuarie 2012 şi în mai 2016.