Donald Trump a semnat un ordin executiv pentru a suspenda primirea refugiaţilor în SUA

Donald Trump a semnat un ordin executiv pentru a suspenda primirea refugiaţilor în SUA
Sursa: jurnal.md Foto: twitter.com 28.01.2017 14:17
Preşedintele american Donald Trump a semnat un ordin executiv care suspendă primirea refugiaţilor şi impune controale dure pentru cetăţenii a şapte ţări predominant musulmane care vor să viziteze Statele Unite.
 
Prin acest ordin executiv, preşedintele îşi respectă una dintre promisiunile făcute în timpul campaniei electorale, atunci când a cerut ”o interdicţie totală pentru intrarea musulmanilor în SUA”, transmite France Presse, citat de news.ro.

Miliardarul republican a susţinut că acest ordin executiv îi va ţine departe pe „teroriştii islamişti radicali” de Statele Unite.

De asemenea, autorităţile americane nu vor mai emite vize pentru o perioadă de cel puţin 90 de zile pentru imigranţii sau vizitatorii din şapte ţări musulmane, printre care se numără: Iran, Irak, Libia, Somalia, Sudan, Siria şi Yemen.

Prin acest ordin executiv, preşedintele republican a decis reducerea programului de primire a refugiaţilor de la 110.000 la 50.000 de persoane şi o interdicţie nedeterminată pentru primirea refugiaţilor din Siria.

Ştiri similare

ULTIMELE ŞTIRI