Undă verde finală a Israelului pentru 153 de locuinţe în Ierusalimul de Est

Undă verde finală a Israelului pentru 153 de locuinţe în Ierusalimul de Est
Sursa: www.agerpres.ro Foto: reuters.com 26.01.2017 19:19
Autorităţile israeliene şi-au dat joi acordul final pentru construirea a 153 de locuinţe în Ierusalimul de Est, anexat şi ocupat, a anunţat municipalitatea israeliană din Ierusalim, relatează AFP.

'Antreprenorii pot să înceapă să construiască mâine', a declarat primarul adjunct al Ierusalimului, Meir Turjeman, preşedinte al comitetului de planificare şi de constrcuţie din cadrul municipalităţii Ierusalim.

Meir Turjeman a înscris special această decizie în linia anunţurilor israeliene care au urmat imediat după învestirea lui Donald Trump, venit la preşedinţia SUA cu poziţii mult mai puţin defavorabile colonizării decât predecesorul său Barack Obama.

În următoarele zile sau săptămâni, 450 de locuinţe (din care 153 aprobate joi) vor fi construite în colonia Gilo, a declarat Turjeman. Aceste proiecte au fost 'îngheţate de ani de zile' sub presiunea administraţiei Obama.

Gilo est situat în Ierusalimul de Est, parte majoritar palestiniană din Ierusalimul anexat şi ocupat de Israel din 1967, şi adăposteşte zeci de mii de persoane, în majoritate evrei.

Israelul contestă că este vorba de o colonie deoarece consideră întregul oraş Ierusalim drept capitala sa indivizibilă.

Ştiri similare

ULTIMELE ŞTIRI