„Un bărbat a intrat în mod deliberat cu maşina în pietoni la mall. Avem în prezent trei persoane decedate şi 20 de răniţi”, a declarat purtătorul de cuvânt al poliţiei, Stuart Bateson, reporterilor la Melbourne. Acesta a anunţat că suspectul se află în custodia poliţiei şi a adăugat că incidentul are legătură cu un atac prin înjunghiere într-o altă parte a oraşului, comis mai devreme, în aceeaşi zi, şi în care o persoană a fost rănită. Bateson a mai precizat că incidentul nu este legat de terorism şi nu există nicio ameninţare pentru comunitate.

Potrivit presei locale, bărbatul, purtând doar chiloţi roşii şi pantofi albi, a fost arestat în urma incidentului şi luat cu ambulanţa.

Incidentul a avut loc în faţa Bourke St Mall, pe cea mai aglomerată stradă din cartierul central de afaceri din Melbourne. Ambulanţele şi maşinile de poliţie au blocat strada şi multe magazine din zonă au fost închise, scrie Agerpres. 

„Era un Commodore de culoare cafenie care venea cu cel puţin 70 de kilometri pe oră. Am văzut oameni aruncaţi peste tot”, a declarat un martor.

Fotografii şi înregistrări video postate pe social media arătau paramedici care acordau primul ajutor persoanelor rănite pe stradă şi poliţişti în jurul unei maşini roşii distruse.

Poliţia a declarat că turneul de tenis Australian Open, care se desfăşoară în prezent la Melbourne, nu a fost afectat de incident.